Vil du på længere ferier, når du bliver pensioneret?

//Vil du på længere ferier, når du bliver pensioneret?

Vil du på længere ferier, når du bliver pensioneret?

Vil du på længere ferier, når du bliver pensioneret?

Lader du også din pension ligge til ”en dag du får tid og lyst”? Den dag kommer måske aldrig, så brug tre minutter nu og få svar på:

  • Hvordan du slipper for at bekymre dig, med sikkerhed for at der er styr på tingene
  • Hvordan du får optimeret din pension, så du får råd til længere ferier som pensionist
  • Hvordan du bedst skaber og bevarer overblikket uden besvær

Mangler du fornemmelsen af, at der er styr på din pension? Har du svært ved at finde interesse for eller forstå det materiale, banker og pensionsselskaber sender dig? Tænker du ”Det behøver jeg ikke beskæftige mig med lige nu, der er jo længe til jeg skal pensioneres”?

Hvis du kan svare ja til noget af dette, så er du bestemt ikke alene. Du er heller ikke alene om at kunne få meget mere ud af din pension med relativt enkle midler, hvis du læser videre.

Har du råd til ferie på pension?Overblik er nøgleordet

Hvad handler pension om? Er det noget vi går og betaler til … og så må vi ellers håbe på det bedste, og på at ”de andre” ikke spiser pensionen lige som vi troede, at vi skulle til at bruge af den.

Du kender din indkomst i dag og har forhåbentlig et overblik over, hvad du har til rådighed til det, der betyder noget i dit liv. Præcis det samme overblik er du afhængig af, når du skal pensioneres.

Pensionsinfo

På den offentligt tilgængelige portal Pensionsinfo.dk opdateres dine opsparingsforhold løbende, så du kan få et øjebliksbillede af din opsparings udvikling. Det er vigtigt, du bevarer overblikket over udviklingen. Her kan du også se de forsikringsdækninger, der måtte være tilknyttet din pensionsordning.

Pensionsinfo giver et overblik og viser de forventede udbetalinger ved forskellige pensionsaldre. Disse oplysninger er nyttige, hvis du ved hvordan og til hvad, du skal bruge dem. Men netop dette kniber det med for mange.

Perspektivet mangler

Dine fremtidige pensionsforhold skal sættes i et perspektiv, som du selv har bestemt rammerne omkring. Ellers bliver pension aldrig nærværende for dig og det vil faktisk være det største problem af alle, for så glemmer du en dag hvad det hele egentlig handler om. Den opgave kan Pensionsinfo ikke løse, fordi Pensionsinfo ikke kan behandle dine eksakte ønsker og behov eller din øvrige formuesituation.

Løsningen

Dine ønsker for pensionsalderen skal defineres. Når du kender dem, kan du planlægge fremtiden, så dine ønsker og drømme så vidt muligt kan indfries.

Om din opsparing skal spares op på en ratepension (pensionen udbetales månedligt over 10-25 år) eller en livsvarig udbetaling på en livrentepension – eller måske som en engangsudbetaling, afhænger af hvad der er bedst for netop dig.

Det skal du muligvis have hjælp til og det er derfor vigtigt, at du allierer dig med en uvildig rådgiver, som kan tage vare på lige netop dine interesser (ikke pensionsselskabets!). Søg eventuelt en uforpligtende gennemgang.

Den uafhængige rådgiver skal kunne hjælpe dig til at finde de rigtige og bedste løsninger i markedet og samtidig være i stand til at fortælle dig, hvor meget, eller lidt, du skal spare op for at nå et ønsket indkomstniveau som pensionist. Forskellen ved den rigtige løsning kan være at du kan invitere familien en tur til Caribien, hver vinter under hele din pensionering.

Når vi anbefaler, at din rådgiver er uvildig, er det fordi du har størst udbytte af en rådgivning, der er uafhængig af bankernes eller pensionsselskabernes interesser. Bankerne og pensionsselskaberne vil eksempelvis kun kunne tilbyde dig de varer, de har på hylden. Og selvom de fleste ved hvad de betaler i rente på deres boliglån, så ved de færreste hvad de betaler i administrationsomkostninger på deres pension.

Pension er sandsynligvis ikke din hovedinteresse. Du skal derfor aftale med din rådgiver, at hvis der er forhold, der udvikler sig i markedet, som du skal være bekendt med, så er det din rådgivers ansvar at orientere dig, så du ikke skal bruge tid på det.

Der er forskellige tommelfingerregler om pension – det vender jeg tilbage med i et senere blogindlæg.

I første omgang vil jeg anbefale, at du får et overblik over din pensionsforhold.

Rigtig god fornøjelse

Preben Bertelsen

Chief Executive Adviser & Partner

By | 2015-05-13T14:30:31+02:00 maj 13th, 2015|Lær om pension|Kommentarer lukket til Vil du på længere ferier, når du bliver pensioneret?

About the Author: